Sätt din egen prägel på köket

Sätt din egen prägel på köket

lasse No Comment
Bostäder

Det finns många fördelar med att bo i hyreslägenheter i Gävle. Somliga tycker att arbetet man måste lägga ned på att underhålla ett hus eller en bostadsrätt tar för mycket tid i anspråk. Andra vill inte skuldsätta sig och väljer därför istället att hyra en lägenhet.

Nackdelen med att hyra en lägenhet istället för att köpa den ligger främst i att man inte har rätt att förändra lägenhetens utformning så som man själv helst skulle vilja. Det finns dock många saker man kan göra ändå och här följer därför ett par tips på hur man kan piffa upp sitt kök och ändå hålla sig till reglerna.

Tips på hur man kan styla hyresrättens kök

När man letar efter hyreslägenheter i Gävle hos exempelvis Heimstaden kan det vara bra att först titta på hur lägenhetens kök är utformat. Har man familj bör man satsa på ett kök där hela familjen får plats att äta. Ett för trångt kök skapar snabbt irritation. Näst efter storleken kommer naturligtvis utseendet och till skillnad från storleken är utseendet faktiskt någonting som man kan påverka även i en hyresrätt.

Lediga bostäderKöksluckor

Så länge man sparar köksluckorna som redan sitter i köket får man även i en hyresrätt byta ut dessa. Köksluckor produceras i alla tänkbara färger och stilar och genom att byta dem kan man med enkla medel ändra karaktär på hela köket.

Beslag

Även här är det fullt tillåtet att byta ut de gamla så länge som de sparas och går att återställa i befintligt skick. Beslag finns precis som luckor i oändligt antal utformningar och är en detalj som får det mest anonyma kök att lyfta.

Måla om

Precis som med luckorna och beslagen är det tillåtet att måla om i sin hyresrätt. Tänk på att ljusa färger bör användas i mindre kök då ljusa färger ger rummet en känsla av rymd, medan mörka färger bör undvikas då de istället framkallar känslan av att rummet är mindre.

Textilier

Mattor, handdukar och varför inte grytlappar är inslag som kan sätta färg på köket. De är dessutom väldigt lätta att byta ut när kökets utseende behöver förnyas på nytt.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *