Gamla Uppsala runt knuten

Gamla Uppsala runt knuten

lasse No Comment
Bostäder

Den som söker lediga lägenheter i Uppsala bör rikta extra uppmärksamhet mot Nyby. Nyby ligger i anslutning till Gamla Uppsala, kända för högarna med begravda kungar, begravda för tusen år sedan. Gamla Uppsala innefattar också Disagården, med timrade hus från 1500-talet, 1600-talet, 1700-talet och 1800-talet. Timring är alltså inte på något sätt en ny tradition, vilket kanske ingen skulle ha gissat heller. Timmerhus ger en mycket antik känsla av allmoge och tekniken med timring av knutar är lika praktisk som estetiskt tilltalande.

HeimstadenAlternativ till timmerhus

I Uppsala finns dock mer bostadslösningar än ett boende i timmerhus. Sökande efter lediga lägenheter i Uppsala gör bäst i att uppsöka en hemsida för Lediga lägenheter i Uppsala</a> och på detta vis hitta den typ av bostad och det objekt som är lämpligt.

Gottsunda är till exempel ett område på cykelavstånd, men med en mycket god kollektivtrafik där det finns god tillgång på lediga lägenheter. Där finns ett stort köpcenter, Gottsunda Centrum, med klädbutiker och restauranger i anslutning. Det finns också ett teater- och danscentrum som är mycket aktivt och ett nyöppnat kafé anordnar konserter regelbundet.

Ett annat område i Uppsala med lediga lägenheter är Sunnersta, med ett läge utanför stan och med en känsla av lantligt läge, men med en mycket fin asfalterad cykelbana som gör att Sunnersta lämpar sig mycket väl för pendling på cykel. En person som bor i Sunnersta behöver således inte oroa sig för att missa sista bussen en sen utekväll. Förövrigt är kollektivtrafiken bra både vad gäller att avgå tidigt och sent på dagen och att avgå ofta. För den som arbetar på Akademiska sjukhuset eller närliggande universitetsinstitutioner och företag är läget särskilt förmånligt. Läkemedelssektorn som samarbetar med såväl universitet samt sjukhuset är framgångsrik, och en sektor där det finns mycket jobb, samt många framgångsrika företag. Många av dessa har kontor på utmärkt cykelavstånd från såväl Sunnersta som Gottsunda.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *