Följ med i höstens inredningstrender

Följ med i höstens inredningstrender

network No Comment
Okategoriserade

Sommaren är över och höstens inredningstrender med sina mörka färgskalor och naturliga material tar över mer och mer i det svenska folkhemmet. Det kala nordiska landskapet och den klassiska svenska designkulturen kan anas bland höstens och vinterns nya trender.

Naturligt och vackert material

Man ska vara mycket noga med materialet som ska vara äkta och av högsta kvalitet. Allt från blank mässing och tung marmor till mjukt läder och ljusa träslag används flitigt. Trenden är att lämna inredningen så naken som möjligt. Lamporna saknar skärmar, trädslagen är obehandlade och linnedukarna är skrynkliga.

Maten följer trenderna

Man upplever också hur maten influeras av höstens trendiga inredningar och färger. Helst ska maten tillagas med närodlade ekologiska ingredienser, och menyn är baserad på klassisk svensk matlagning.

Inspiration från skog och mark

Den nordiska miljön inspirerar med sina naturliga mörka höstfärger från skog och mark. En mycket viktig detalj är glaserad keramik i form av stora fat eller krukor. Gärna med stora mönster hämtade från den svenska naturen. Kalkvitt och sotsvart utgör basen i höstens och vintern inredningsfärger.

De viktigaste materialen

Linne – Skrynkliga linneöverdrag på sängar, fåtöljer och soffor är en viktig del i årets inredningstrend. Även linnekuddar i soffan och linnedukar på borden syns alltmer.

Mässing – Mässing är ett av årets viktigaste material och används bland annat i ljusstakar, handtag, krukor, bokstöd och andra prydnadsföremål.

Marmor – Även användningen av marmor spelar en stor roll i inredningstrenderna. Helst ska man välja en färgad marmor men också den vita carraramarmorn är fortfarande lika populär.    

Välgörenhet i höst och vinter

Snart närmar vi oss juletider och det är dags att börja tänka på de mindre lyckligt lottade vår omgivning .
Gör som Telisol och hjälp de hemlösa på våra gator.