Fynda antikviteter på auktion

Fynda antikviteter på auktion

network No Comment
VVS

Intresset för antikviteter ökar stadigt i Sverige. Allt fler besökare åker ut på olika auktioner för att fynda antika föremål. Är man dessutom lite påläst i ämnet kan man göra riktigt bra klipp. Det finns många bra böcker att läsa för den som vill lära sig om auktioner och antikviteter. Här kan du läsa mer om auktioner och hur du kan öka dina chanser att göra bra fynd nästa gång du besöker en auktion.

Avgifter provisioner på auktion

Då många auktioner hålls i centralt belägna lokaler med höga hyror och de anlitar värderingsexperter, måste auktionen ta ut avgifter för att kunna betala för tjänsterna. Föremålen värderas ofta gratis men avgifterna tas ut i form av provisioner, som ofta är någon procent på slutpriset. Var noga när du kontrollerar föremålen du vill köpa på visningen för att säkerställa att varan är i gott skick. Även om det oftast är billiga priser på auktioner är det inte roligt att upptäcka skador på föremålen i efterhand.

Snåla inte på budningen om du bestämt dig för att köpa

Visa styrka direkt vid öppningen och buda på rejält. Denna strategi skrämmer ofta bort konkurrenter som vill åt samma objekt till billigare pris. Risken är att priset bara segar sig långsamt uppåt om man inte tar i rejält från början. De bästa klippen gör man oftast i början och slutet av en auktion. Då många inte blivit varma i kläderna i början av en auktion har man möjligheten att skaffa sig ett försprång där. I slutet av auktionen börjar många bli ointresserade och en del har redan tröttnat och åkt hem. Om du bor i Skåne finns det många bra auktioner i Hässleholm som du kan besöka.